Biografie


 

De sopraan Sandra van Loon (Goirle, 1979) begon in 1999 haar zangstudie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht bij pedagoge Henny Y. Diemer.
In 2004 studeerde zij af als Bachelor of Music and Arts Education en in 2006 studeerde zij af in de Voortgezette Kunstopleiding Muziek (Master) met als afstudeerrichting "Performance". Van 2001 tot 2005 maakte zij deel uit van de operaklas van de HKU onder de regie van Monique Wagemakers en onder de muzikale coaching van Jan Slothouwer.

                                       

Tijdens en na haar studie zong Sandra als freelance koorzanger zo'n tiental producties bij De Nederlandse Opera (tegenwoordig Nationale Opera & Ballet) In dit koor zong zij o.a. onder leiding van Ingo Metzmacher, Yakov Kreizberg, Christopher Moulds, Marc Albrecht en Yannick Nézet Séquin. Daarnaast zong zij de sopraansolo's in meerdere oratoria zoals het Gloria van A. Vivaldi,het Requiem van W.A. Mozart en de Carmina Burana van C. Orff. Ook was zij te horen in de titelrol van Bastien und Bastienne van W. A. Mozart onder de muzikale leiding van Kenneth Montgomery, in de rol van Proserpina in de Orfeo van C. Monteverdi, in de rol van Journaliste in de wereldpremière van de opera KET van de Vlaamse componist K. Dejonghe en in de vrouwelijke hoofdrol van Laura in de operette Der Bettelstudent van Carl Millöcker.

Na een stop van een aantal jaren waarin Sandra twee prachtige dochters heeft gekregen, is zij sinds september 2015 actief als uitvoerend zangeres in het lyrische stemvak.
Begin 2016 is zij wederom aangenomen als freelancer in het koor van de Nationale Opera en Ballet en was zij o.a. te horen in Gurre-lieder van A. Schönberg. Met haar trio (bestaande uit pianist Simon van t Hoff en bas Peter van Hoesel) heeft zij meerdere succesvolle operarecitals gegeven. Tevens heeft zij de (eerste) sopraansolo gezongen in de Dixit Dominus van G.F. Händel, de Davidde Penitente en de Krönungsmesse van W.A. Mozart. Sinds oktober 2016 is zij als soliste te boeken via Impresariaat Tineke Ouwendijk.
Sandra wordt tegenwoordig gecoacht door Xenia Meijer


Naast haar uitvoerende werk als klassiek zangeres is Sandra met veel plezier werkzaam als zelfstandig zangpedagoge in Tilburg. Tevens is zij verbonden aan het Kunstkwartier in Helmond, Geldrop en Nuenen. In haar lespraktijk onderwijst zij met veel enthousiasme naast klassieke zang ook in musical- en poprepertoire.

.

Laatste nieuws

  • Sandra is te boeken via Impresariaat Tineke Ouwendijk!


  • Sandra zingt in het koor van Nationale Opera & Ballet!